LUCIA melbourne

This project is the fitout of a hair salon within the shell of a new residential development. The client’s brief was for a simple but refined space, retaining the character of the concrete shell but adding warmth and comfort.

The volume of the space was preserved, with new elements added at human scale. The cutting zone plays on a repetition of mirrors and back-lit gold panels, with timber battens extending into the reception zone. A soft grey colour balances the rear wall with the crisp white ceiling. Lighting is simple, discrete and functional. A central communal table provides homeliness within the structured space.

year2015-16

location Brunswick
scope interior fitout
builder matt staples / pro sculpt
photographer tatjana plitt / zga
graphic designer adelaide daniell
grantLUCIA melbourne hair